Beneficiile uleiului de catina

Catina este un produs natural care poate fi folosit cu succes intr-o varietate de scopuri, inclusiv ca remediu pentru mentinerea frumusetii, revitalizarea si hidratarea pielii, unghiilor si parului.

Beneficiile pentru sanatate obtinute in urma utilizarii uleiului de catina vor fi convingatoare pentru orice persoana care va alege sa se bucure de aceasta planta.

Cum actioneaza uleiul de catina

Un motiv pentru care oamenii agreaza si consuma catina este faptul ca aceasta contine acizi grasi omega 7, care stimuleaza functia celulara si mentin sanatatea celulelor. Ca urmare acestui fapt pielea, unghiile si parul unei persoane vor fi mai frumoase si mai sanatoase.

De asemenea, catina are un rol major in productia de colagen ce este foarte importanta pentru organism, deoarece pe masura ce o persoana imbatraneste, organismul produce din ce in ce mai putin colagen.

Cantitatea diminuata de colagen determina probleme ale pielii si aparitia ridurilor. Cu ajutorul uleiului de catina aceste inconveniente pot fi remediate fara sa fie nevoie sa se foloseasca alte tipuri de lotiuni sau creme.

Beneficiile uleiului de catina

Uleiul de catina este unul din cele mai eficiente produse naturale care poate fi folosit pentru mentinerea frumusetii. Acesta este bogat in acizi grasi omega, cu rol esential pentru o piele sanatoasa, unghii puternice, par lucios si neted.

Catina este folosita in scopuri terapeutice dar si estetice de mii de ani, iar in prezent calitatile ei au fost reconfirmate de cercetatori. Printre beneficiile de care se poate bucura orice persoana care utilizeaza uleiul de catina se enumera:
– piele neteda si hidratata
– un nivel mai ridicat de energie
– un sistem imunitar puternic
– mai putine riduri
– par bogat, lucios si revitalizat (fara aspect de par fragil sau deteriorat).

In urma studiilor s-a descoperit ca uleiul de catina are si alte efecte pozitive pentru organismul uman. Bogat in antioxidanti naturali, acest tip de ulei poate imbunatatii starea generala de sanatate a unei persoane prin ameliorarea problemelor, de la afectiuni cardiovasculare la afectiuni ale sistemului nervos.

Mentinerea in parametrii optimi a functiei acestor sisteme devine tot mai dificila pentru corpul uman o data cu inaintarea in varsta. Cu ajutorul acestui produs natural pot fi indepartate consecintele negative ale imbatranirii fara sa se ingere substante chimice potential periculoase si fara a avea grija administrarii a multiple substante medicamentoase ori a aplicarii diverselor creme si lotiuni. De asemenea, uleiul de catina poate fi o alternativa pentru eliminarea sau estomparea acneei.

Un nutrient valoros pentru o piele sanatoasa

– Hidratarea si tonifierea pielii. Antioxidantii cum ar fi vitamina E si betacarotenul combat ridurile, uscaciunea si alte simptome specifice pielii imbatranite sau neglijate. De aceea, aplicatiile externe de ulei de catina alba ajuta la regenerarea pielii uscate intalnite mai ales in cazul femeilor aflate la menopauza sau a vegetarienilor care au un nivel scazut de acizi grasi in dieta.
– Videcarea ranilor. Uleiul de catina poate fi folosit extern in scopul vindecarii arsurilor (inclusiv solare), eczeme, ulceratii rezultate in urma radiatiilor, mici zgrieturi sau taieturi. Efectul de vindecare se datoreaza betacarotenului (provitamina A) din compozitia uleiului de catina.

Acesta ar trebui aplicat dupa ce pielea a fost spalata si uscata si va fi lasat sa actioneze cel putin 20 de minute inainte de stergere. Este posibil ca si dupa spalare, pe piele sa ramana temporar o usoara pata portocalie, de aceea, uleiul trebuie aplicat uniform.

Uleiul de catina este prescris pentru tratarea problemelor ginecologice, precum eroziunile colului uterin. Pentru tratarea unora dintre conditiile ginecologice sau a fisurilor anale, se va inmuia un tampon steril in ulei si se va aplica local. Procedura se repeta pana cand leziunea se vindeca.

Alte intrebuintari ale catinei

Catina este folosita in industria alimentara in compozitia sucurilor cu efect tonic si a siropurilor concentrate. Fructele de padure consumate in stare proaspata au rol astringent si se considera ca sunt alimente capabile sa reduca incidenta cancerului, dar si sa stopeze sau sa inverseze dezvoltarea cancerelor.

Catina poate fi utilizat inclusiv ca aditiv natural gratie continutului ridicat de vitamina C, ca aromatizant pentru conservele de fructe, legume, prajituri. Catina este folosita cu succes inclusiv in industria farmaceutica si cosmetica.

Sursa: sfatulmedicului.ro

2 thoughts on “Beneficiile uleiului de catina

  1. Pingback: Sapun catina si lavanda « Sapun pentru Suflet

  2. Pingback: Sapun catina si lavanda « Sapun pentru Suflet

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s