Uleiul de Cocos

Uleiul de cocos este unul dintre cele mai folosite uleiuri in cosmetica naturista si in ingrijirea naturala datorita numeroaselor sale proprietati si continutului ridicat de grasimi saturate. Uleiul de cocos se prezinta sub forma solida iar la temperatura camerei si la caldura se lichefiaza.

Despre modul de extragere puteti vedea niste imagini aici:

Datorita structurii moleculare speciale, uleiul este absorbit rapid de piele, lasand-o moale, catifelata si radioasa. Pentru cei care au pielea uscata, aspra sau ridata, uleiul de cocos este o solutie foarte buna si poate fi folosit de la calcaie pana la scalp. Uleiul de cocos ofera hidratare de durata si uniformizeaza structura pielii.

Uleiul de cocos este plin de antioxidanti si previne formarea radicalilor liberi. Folosit la masajul fetei, elimina petele sau alte imperfectiuni cauzate de varsta sau expunerea la soare. Va uniformiza tenul, ii va da o mina sanatoasa si o stralucire aparte.Poate fi utilizat la masajul corpului in timpul sau dupa dus.

 Folosind ulei de cocos sau produse organice ce contin ulei de cocos, evitam produsele chimice pe baza de petroleum. Nu este numai o chestiune de sanatate (pentru ca este ideal sa evitam efectele  pe termen lung a acestui ingredient, ca sa nu mai mentionam parabenii, ftalatii etc), dar si o chestiune ecologica.

Iata cateva  moduri de folosire:

 Ingrijirea parului si scalpului

 Uleiul de cocos  este cea mai buna solutie naturala pentru hidratarea parului. Ajuta la regenerarea si cresterea sanatoasa a firului de par, oferindu-i in acelasi timp stralucire.Masajul regulat al scalpului cu ulei de cocos te scapa de probleme cum ar fi matreata sau infestarea cu paraziti (paduchi).Uleiul de cocos confera proteinele esentiale pentru repararea parului deteriorat, de aceea este folosit des in industria cosmetica, sub forma de ulei de ingrijire, incorporat in balsamul de par sau in tratamentele pentru matreata.

 Ingrijirea pielii 

La temperaturi mai mici de 24 grade Celsius, are textura pufoasa a unui unt, iar la in contact cu temperatura corpului devine lichid, fiind usor si placut la aplicare.Excelent ca si ulei de masaj, se absoarbe rapid, hidratand in profunzime toate tipurile de piele, inclusiv pielea uscata. Uleiul virgin de cocos are un miros discret si delicat, dand pielii o stralucire si o textura diafana.Mentinand nivelul de hidratare, intarzie aparitia ridurilor si pastreaza fermitatea pielii. De asemenea, este de ajutor in tratarea unor afectiuni dermatologice cum ar fi dermatita, psoriazis, eczema, diverse infectii.In industria cosmetica este inclus intr-o serie larga de produse : sapun, creme, lotiuni etc.

 Proprietati tamaduitoare

Aplicat pe infectii ale pielii, uleiul de cocos formeaza un strat chimic care protejeaza rana de praf, bacterii, fungi si de agresiunile externe. Este foarte eficient aplicat pe vanatai (echimoze), doarece grabeste vindecarea tesutului vatamat.Este activ impotriva unei serii largi de ciuperci care produc candidoza, micoze ale picioarelor, picor de atlet (ciuperca piciorului), iritatii de scutec la bebelusi etc.

Imbatranirea prematura – Uleiul de cocos intarzie imbatranirea prematura si previne instalarea bolilor degenerative, prin continutul sau bogat in antioxidanti.

Daca aveti probleme cu cosurile sau acneea, probabil ultimul lucru pe care l-ati folosi ar fi uleiul de cocos. Amestecati cu putina miere si aplicati ca o masca. Datorita proprietatilor antimicrobiale, va lasa tenul curat si fin.

One thought on “Uleiul de Cocos

  1. Pingback: Sapun catina si lavanda « Sapun pentru Suflet

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s