Sapun cu ulei de catina si ulei esential de roinita

Sapun cu ulei de catina si roinita

 03 ianuarie 2012

Iata inca o zi de “plan”. Urmeaza o noua transa de sapunel, si prima din acest an. Cu ocazia asta va urez tuturor multa sanatate, bucurii, liniste si implinire sufleteasca, multa iubire de oferit si de primit.

Am pornit aceasta incercare fara sa stiu exact ce voi alege ca si aroma. Stiam insa ca prefer tot ceva simplu, fin de data asta ceva mai parfumat .  Si dupa ce am dat iama in cutia cu uleiuri esentiale, l-am ales pe cel de roinita (melisa) in combinatie cu cel de catina.

Si cum toate sapunelele cuprind uleiuri si esente (precum o prajitura , cum spune Liana), pentru a avea cat mai multe proprietati benefice trupului si , bineinteles, sufletului, am amestecat uleiurile de masline, cocos, ricin, palmier, untul de cacao etc si am intregit cu cativa ml de ulei esential de roinita. De ce roinita? Pentru ca pe sapunel l-am gandit ca pe un calmant natural. Calmeaza tot ce poate 😛  si este cea mai buna varianta pentru primele zile ale anului chiar daca va fi folosit abia peste 4 saptamani. Am observat  cati dintre noi am intrat in 2012 mai agresivi, mai nervosi, mai nemultumiti . Acest  ulei are un efect linistitor insa fara a ne transforma in legume ci mai degraba ne ajuta la abordarea pozitiva  a vietii si usureaza calea spre gasirea modalitatilor de exprimare a personalitatii, spre relaxare si spre  bucuria de a trai. Este echilibrat si indicat persoanelor sensibile. Pe partea strict cosmetic este util in tratarea acneei, arsurilor sau a altor problem dermatologice.

iata cateva poze:

Asadar toate uleiurile din acest sapun, si din toate celelalte facute de noi, de mine si de Liana, permit pielii sa beneficieze de o buna hidratare, proprietatile fiecaruia in parte ramanand in el nealterate. Este facut cu dragoste si bucurie caci Mama Natura ne daruieste tinerete, parfum s ileac pentru toate nevoile noastre. Numai noi sa stim sa ne bucuram sincer de ele, sa le apreciem sis a nu le irosim inutil.

Mai multe despre uleiul de roinita aici.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s