Nu stiu ce titlu sa pun…poate viziunea lui Edgar Cayce ! – partea 1 fragmente

Chiar asa, habar n-am ce titlu as putea sa-i pun acestui post.:) Are si n-are legatura cu sapunul, mai mult cu plantele si cu lucrurile dupa care alergam noi astazi si despre care citim prin reviste ca si cum ar fi acum “inventate”: uleiurile si beneficiile lor, terapia cu argila, hidroterapia, alimentatie si altele.

Vedeti cum informatia vine atunci cand esti pregatit pentru ea ?; si atunci cand ai cui s-o transmiti…In ultima vreme citesc aproape tot ce-mi pica in mana si retin selectiv ce ma intereseaza, normal. Astazi am descoperit viziunea lui Edgar Cayce asupra fitoterapiei si facand conexiunile cu interesele personale am inteles ca poate fi o informatie utila, altfel decat gasim in reviste mondene.

Sa ne intelegem: nu expun solutii pentru nimic, nu sunt sfaturi si nici macar experimente incercate de mine. Sunt texte vechi culese dintr-o carte. (perioada nu o stiu cu exactitate – poate in jurul anului 1900)

Plantele de totdeauna

Ricinul.

[…] Marea originalitate a lui Cayce este ca l-a recomandat pe cale externa- si, foarte putin pe cale interna (cosmar pentru atatia copii de altadata!). Modul de folosire pe care-l recomanda Cayce consta in cataplasme calde aplicate pe piele[…]

[…]Pentru a simplifica, se poate aplica pe piele acest ulei de ricin care este destul de vascos, apoi se pune deasupra o tesaturade lana (Cayce spune ca flanela de lana este de preferat bumbacului) si apoi deasupra o buiota foarte calda[…]Ce se trateaza cu uleiurl de ricin pe cale externa? Ei bine…totul sau aproape totul! Bataturi, negi, dermatoze, chisturi, tumori benigne…dar si tumori maligne: de exemplu, cancere de iele si san (unde Cayce a obtinut succese defnitive). Si nu numai in bolile care se manifesta la nivelul pielii, dar si in tulburari interne foarte grave care nu apar intotdeauna la nivel cutanat: cistite si colecistite, colici hepatice si renale, toate problemele hepatice si digestive de ordin general, colite, colici, constipatie, apendicita; reumatismele, durerile de cap, anumite tulburari ale sistemului nervos ca epilepsia; nefritele si chiar toxemia gravidica. Toate genurile de febra…

Apoi pentru ca toate aceste suferinte provin dintr-o otravire interna, uleiul de ricin joaca atunci un rol de catalizator in eliminarea otravurilor.[…]”

Nostalgicul ulei de masline produs in gospodarie

[…]…Se stie ca uleiul de masline este prietenul ficatului (cu conditia sa se consume crud si sa fie obtinut din prima presa la rece). Cayce ii recomanda atat pe cale externa cat si interna:

Uleiul de masline pregatit cum trebuie-ulei curat, scurs inainte de teasc – ar trebui sa fie folosit mereu. Este unul dintre cele mai bune stimulente ale activitatii musculare si secretiei mucoaselor, atunci cand se aplica pe corp(Lectura 440-3).

In cazuri de cicatrizare dificila, arsuri, Cayce recomanda uleiul de masline camforat (camfor natural, bineinteles, produs de arborele de camfor din Japonia). Amestecul celor doua:

aplicat pe epiderma are nu numai efect calmant, ameliorant, dar stimuleaza si circulatia, astfel incat putin cate putinin doi ani sau doi ani si jumatate, se produce o reinnoire completa a pielii (lectura 440-3).

Aviz celor care au suferit arsuri mari si celor care sufera de cicatrici cheloide, adica vicioase.[…]

De o maniera mai generala, pentru o eliminare mai buna a deseurilor:

Luati dimineata si seara mici cantitati de ulei de masline pur. O jumatate de ceasca va stimula secretia gastrica care este activata de uleiul de masline (lectura 1481 -1)

SURSA:  “Universul lui Edgar Cayce ” – Dorothee Koechlin de Bizemont; editura Sagittarius  1993

Advertisements

One thought on “Nu stiu ce titlu sa pun…poate viziunea lui Edgar Cayce ! – partea 1 fragmente

  1. Pingback: Nu stiu ce titlu sa pun…poate viziunea lui Edgar Cayce ! – partea a 3-a fragmente | Sapun pentru Suflet

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s