Nu stiu ce titlu sa pun…poate viziunea lui Edgar Cayce ! – partea a 2-a fragmente

Dragii mei,

Continui ideea pe care am lansat-o ieri,  in postarea trecuta.

Cu riscul de a repeta, va spun ca nu expun solutii pentru nimic, nu sunt sfaturi si nici macar experimente incercate de mine. Doar va aduc la cunostinta niste lucruri intr-o formulare si forma diferite de cele pe care le gasim in revistele mondene.

Sunt texte vechi culese dintr-o carte. (perioada nu o stiu cu exactitate – poate in jurul anului 1900)

Ieri, am uitat sa va spun clar cine este acest Edgar Cayce iar daca unii dintre voi au dat o cautare pe google au descoperit niste lucruri care pot parea dubioase la prima vedere. Nu o sa discut despre capacitatile sale de vizionar ci doar despre lecturile sale in materie de medicina.

“[…] Traditiile nostre medicale folosesc, de asemenea, argila-silicat de aluminiu hidratat, care are mari proprietati revitalizante, cicatrizante, dezinfectante…de cate ori nu mi-am ingrijit eu insami copiii si animalele noastre domestice cu cataplasme de argila verde pe arsuri, eruptii si diverse bubite! sau cu putina argila in apa de baut, in caz de diaree. Se gaseste argila in toate farmaciile[…]

Cayce vorbeste mult  de acest tratament din urma:

Nu va fie frica sa consumati putina argila din cand in cand. Trebuie sa stiti ca trebuie sa mancati argila, o anumita cantitate, daca vreti sa va echilibrati sanatatea. Datorita faptului ca nu mancam argila se prodic tot felul de boli. Caci Omul este tarana si trebuie sa se intoarca in ea (lectura 3352-1).

CARE ESTE CEL MAI BUN MOD DE A LUA ACEASTA ARGILA, DOMNULE CAYCE?

Cum simtiti: in gura cu ea si inghititi-o! Nu este deloc rea, corpul are nevoie de ea, striga dupa ea! Dupa trei-patru zile veti prinde gustul ei (lectura 470-1).

CE RECOMANDATI PENTRU A INGRIJI ACEASTA ANEMIE?

Nu este nimic mai bun, in caz de anemie, decat fosforul! O supa de scoici va fi foarte eficace si, de asemenea, nimic nu este mai util pentru a mari numarul globulelor rosii din sange decat ceea ce gasim in fructele de mare: stridii, scoici de rau…(lectura 698-1)

Virtutile apei

Baile si apele termale

[…] Hidroterapia, in sens larg, cuprinde toate formele de terapie cu apa, externa si interna, si astfel o intelegea si Cayce.

Nu numai baile cu ape minerale (naturale sau reconstituite in bazin), dar si baile de aburi[…]. Cayce va recomanda si baile de picioare, acele bai cunoscute, cu faina de mustar. Va recomanda baile cu uleiuri esentiale (acelea care se puteau gasi atunci, pinul de exemplu), baile de soare, baile de mare […]

Sa bem multa apa

Cayce insista mult asupra necesitatii de a bea apa curata (aqua pura, spune el), complement indispensabil al oricarei hidroterapii.

Caci asa cum am spus adeseori, cand un aliment patrunde in stomac, stomacul devine imediat un depozit, un laborator medical, unde se creeaza toate elementele necesare unei bune digestii in organism. Daca acest proces este dinamizat de la inceput prin ingerare de aqua pura, reactiile vor fi cu mult mai normale.(lectura 311-4)

SURSA:  “Universul lui Edgar Cayce ” – Dorothee Koechlin de Bizemont; editura Sagittarius  1993

Leave a comment