Ulei esential de lamaie

Ulei esential de lamaie

Am trecut pe la farmacia naturista de unde mai iau cate ceva pentru sapunel si am vazut pe un raft uleiul esential de lamaie. Dupa ce am cautat toate detaliile care fac diferenta intre un ulei natural si unul aromatic, i-am dat “accept” si am pornit in cautarea proprietatilor …

Am facut un print screen dupa imaginile care au aparut la primul click pe google pentru ca mi-au placut grozav. Culoarea galbena este una din preferatele mele. Iata :

Lamaiul este un copac de talie mica, vesnic verde, nativ din India, care acum este foarte raspandit in zonele cu clima calda din Europa si pe continentul nord american in Florida si California.
In Europa Lamaiul a fost adus din Orientul Apropiat in timpul razboielor sfinte purtate acolo de cruciati (sec. XI-XIII).
De altfel, cuvantul “Lamai” deriva din arabul laimum si persanul limum.
Utilizare pentru trup si suflet
Uleiul esential de Lamaie este un tonic al sistemului circulator, imbunatatind circulatia sangelui; ajuta la diminuarea vascozitatii sangelui si astfel scade presiunea in venele varicoase.
El este un remediu traditional pentru tratarea capilarelor sparte vizibile sub piele.
Mentine vitalitatea celulelor rosii (eritrocitele), efect favorabil in caz de anemie; totodata stimuleaza leucocitele, ceea ce duce la o imbunatatire a imunitatii organismului.
Se foloseste sub forma de masaj, bai sau inhalatii.
Datorita proprietatilor antiseptice este util sub forma de masaj local sau inhalatii in raceala, gripa, tuse, chiar si cand acestea sunt asociate cu febra.
Uleiul de Lamaie are proprietati detoxifiante si decongestionante asupra ficatului si rinichilor; ajuta la reducerea celulitei.
Se aplica masaj local.
Actiunea invioratoare si tonifianta este benefica in tratarea durerilor de cap si a migrenelor. Se utilizeaza sub forma de inhalatii, candele, masaj pe tample.
Se va evita expunerea la soare timp de 12 ore dupa aplicarea pe piele!
Fiind tonic, revigorant si purificator, uleiul de Lamaie este indicat persoanelor care traverseaza perioade incarcate, dificile, cand au tendinta de a se lasa coplesite de probleme si astfel de a se neglija pe sine.
Utilizandu-l in candele, baie sau masaj va va ajuta sa va simtiti mai proaspeti, mai plini de viata si increzatori in propriile forte.

sursa: terapeut.ro

Mesteacanul si benefiiciile in cosmetica

Mesteacanul si benefiiciile in cosmetica

Mesteacanul este un arbore cu un aspect deosebit, având coaja alba, “pictata” cu dungi verticale de culoare închisa, aproape de negru. De la acesta se folosesc în special frunzele culese primavara si puse la uscat.

Este una dintre plantele esentiale pentru frumusetea parului nostru.

“Este un tonic capilar excelent. Intareste radacinile si ofera stralucire firului de par. Poti alege un tratament aplicat noaptea, inainte sa te culci, cu decoct de mesteacan, sau sa te clatesti cu el dupa fiecare spalare. Daca alegi tratamentul de noapte, prepara un decoct de mesteacan, din patru-sase linguri de planta la o cana de apa. Pune solutia intr-o sticla cu pulverizator si aplica la radacina si pe lungimea parului. Solutia se tine peste noapte si se clateste dimineata. Daca iti este incomod poti alege ca dupa fiecare spalare sa te clatesti cu ceai de mesteacan.” sursa:acasa.tv

Sapun Turmeric cu ulei de Lavanda si Geraniu

Sapun Turmeric cu ulei de Lavanda si Geraniu

Se stie ca atunci cand esti la inceput te mai inspiri de pe ici pe colo ca n-ai cum sa le stii pe toate. Mai intrebi, te documentezi faci calcule si apoi incerci sa vaci o varianta personala. Asa am facut si eu cu urmatoarea transa. Am luat una bucata fotografie  de pe internet:

Mi-a placut foarte mult culoarea din partea de jos.

Apoi am cautat informatii despre ingredientul din care ar putea rezulta o asa nuanta frumoasa si l-am gasit: se numeste TURMERIC. mai multe detalii despre el aici.

Turmericul reprezinta un ajutor de nepretuit pentru frumusetea pielii, fiind intrebuintat deseori ca un ingredient de baza in produsele dedicate protectiei solare a pielii. Turmericul este antiseptic, proprietatile sale curative recomandandu-l in prevenirea si tratarea cosurilor. In plus, mastile cu turmeric ajuta la restabilirea echilibrului pielii, curatand-o intr-un mod eficient.

Daca am vazut ca pe langa o culoare minunata are si niste proprietati benefice pielii,  am hotarat sa raman la varianta asta.

Iata ce-a iesit:

Scuzati ziarul cu promotii dar :p fara ele n-am avut 🙂

Ochiometric le-am taiat cam de 100 grame fiecare.

Sapunul contine uleiuri saponificate de masline, cocos, palmier, floarea soarelui, unt de cacao, ulei de ricin , pudra turmeric, ulei esential de geraniu si lavanda.

Despre calitatile uleiului esential de geraniu si motivele pentru care a fost ales mai gasiti aici.

Tablourile Lianei

Tablourile Lianei

Dupa o absenta de cateva zile in care trebuie sa recunosc ca n-am avut chef de nimic din cauza frigului de afara revin in forta cu ceva nou 🙂

Draga mea prietena Liana, mi-a transmis materialul pentru sectiunea special creata pentru ea pe acest blog si anume: TABLOURILE LIANEI.

Iata si o mica descriere a pasiunii si a muncii ei :

“Ce este o mandala?

Cuvantul “mandala” deriva din radacina semantica “manda”, care inseamna “esenta”, la care a fost adaugat sufixul “la” = recipient – “recipient al esentei”. La nivel spiritual, semnificatia mandalei este si mai complexa, ca centru de colectare a tuturor energiilor, structura ei reprezentand deopotriva spatiul interior si cel exterior.

Mandalele ne oferă – prin energia lor – armonie pentru corp, minte şi spirit. Cu ajutorul lor putem ajunge în interiorul nostru, ele ne aduc ne aduc liniştea interioară, ne ajuta sa manifestam rabdarea si sa ne echilibram .

Mandala este un desen în formă de cerc, cunoscută în culturile străvechi şi utilizată pentru puterile sale, în special cele de vindecare. Ele se regăsesc pe pereţii, pardoselile şi ferestrele bisericilor, templelor, palatelor. Acestea reprezintă geometria sacră – limbajul cosmosului.

Un ochi atent le va descoperi în diversele forme din natură.

Aduc bucurie in momentele realizarii lor si in toate momentele de contemplare.

Cu drag, Liana”

Vom reveni cu alte minunatii 🙂

Sapun cu Ulei si petale de galbenele / ulei si flori de musetel

Sapun cu Ulei si petale de galbenele / ulei si flori de musetel

Pentru ca nu ma puteam hotari intre musetel si galbenele, am hotarat sa impart compozitia in doua parti egale si sa fac doua tipuri diferite de sapun.

Musetelul si galbelenele sunt printre plantele mele preferate si o sa va spun cate ceva despre fiecare.

Musetelul mi-a fost drag de cand l-am cules prima oara de la tara. M-a invatat bunica mea cum se tine mana cu palma orientata in sus cu degetele rasfirate, apoi se coboara pana sub florile deschise, se strang degetele si se trage in sus.Astfel, iti raman in palma, de acumfacuta caus, numai floricelele de musetel. se culeg pe timp insorit si in jurul pranzului. Le intindeam pe ziar si le tineam pe pervazul de la cosar pana se uscau. Cosarul este adapostul pentru animale, asa ii spunem in Teleorman.

Cand am mai crescut putin, am folosit ceaiul de musetel pentru a-mi deschide nuanta parului. 🙂 Cu alte cuvinte mi-am facut si moftul de a avea parul mai  deschis fara a deveni dependenta de vopseaua clasica. Valabil si pentru dorinta de a avea parul mai inchis la culoare cand am folosit frunzele de nuc.

Despre uleiul de musetel si proprietatile lui am aflat mult mai tarziu. Se spune ca o picatura de ulei in doza zilnica de crema face ca pielea sa-si recapete prospetimea.Mai multe aici :

Galbenelele mi le aminteam tot din perioada copilariei “vacanta la bunici”. Le incurcam cu craitele 🙂 Acum insa am o punga intreaga de petale culese de mama asta vara din care fac ceai…si chiar am renuntat sa  mai arunc petalele deja infuzate.Le rontai pe masura ce beau ceaiul din cana.

Spunandu-va toatea acestea am vrut sa va arat inca o data ca ingredientele nu sunt puse la nimereala si cred ca acest lucru atarna greu la energetica prodului finit.

Mai multe aici.